Sreda, 29. marec 2017

Koliko je vredna moja nepremičnina?

Točno toliko, za kolikor ste jo voljni prodati in kupec zanjo plačati. Nepremičnine so varna naložba, vendar ne nujno donosna. Ko kupujete dom, veste, da mora le ta zagotavljati vam in celotni družini prostor v katerem se lahko neobremenjeno sprostite in da vam zagotavlja vse, kar potrebujete zase in svojo družino. Vrednost doma je neprecenljiva, cena sten, ki obdajajo dom, pa se vrednoti po kvadratnem metru glede na lokacijo.

Poslovne nepremičnine so tiste, ki morajo zagotavljati optimalne delovne pogoje, vendar je  razpon cen pri le teh ogromen. Zakaj? Ker pri poslovnih nepremičninah precej odtehta lokacija in s tem tudi prestiž s katerim podjetja napram strankam prezentirajo svojo poslovno moč, stabilnost, uspešnost in varnost.

Bistvo je, da pri nakupu nepremičnine natančno premislite, zakaj jo kupujete oziroma kot prodajalec, zakaj jo prodajate. Pošten in strokoven nepremičninski posrednik vam mora povedati to, kar morate vedeti in ne to, kar želite slišati. Vse, kar odstopa od tega, je klic po menjavi posrednika. Nepremičninski posrednik je oseba, ki mora na podlagi strokovnih znanj in preteklih dogodkov na trgu stranko servisirati na način, da svojo nepremičnino proda varno in po ceni, ki jo trg še prenese. Stranka je lahko neuka in prav zato se obrne na strokovnjaka, da ta zanjo opravi vse skladno z zakonom, etičnimi in strokovnimi standardi. Za kupce velja enako.

Večna dilema je kdaj je pravi čas za prodajo nepremičnine? VEDNO! V času recesije se cena večini nepremičnin zniža in prodati ceneje, pomeni tudi ceneje kupiti drugo, primernejšo nepremičnino. V času konjukture pa obratno. Sama oddaja pa se na področju stanovanjskih nepremičnin ne spreminja, cene najemov so običajno enake skozi vse gospodarske cikluse. Razlika pri najemninah se pozna pri poslovnih nepremičninah, ko v kriznih časih podjetja krčijo stroške, med njimi tudi racionalizirajo prostorske kapacitete oziroma sledi več stečajev kot je običajno v normalnih gospodarskih pogojih.

Še več o tej temi sledi.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

Pravna podlaga

Podlaga za obvestilo je spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013. Prinesel je nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika.

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, pomembne za delovanje spletnih strani, največkrat z namenom, da je uporabnikova izkušnja boljša.

Piškotek običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Poleg funkcije izboljšanja uporabniške izkušnje je njihov namen različen. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za analizo vedenja ali prepoznavanje uporabnikov. Zato ločimo različne vrste piškotkov.

Vrste piškotkov, ki jih uporabljamo na tej spletni strani

Piškotki, ki jih uporabljamo na tej strani sledijo smernicam:

1. Nujno potrebni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo uporabo nujno potrebnih komponent za pravilno delovanje spletne strani. Brez teh piškotov servisi, ki jih želite uporabljati na tej spletni strani, ne bi delovali pravilno (npr. prijava, nakupni proces, ...).

2. Izkustveni piškotki

Tovrstni piškotki zbirajo podatke, kako se uporabniki vedejo na spletni strani z namenom izboljšanja izkustvene komponente spletne strani (npr. katere dele spletne strani obiskujejo najpogosteje). Ti piškotki ne zbirajo informacij, preko katerih bi lahko identificirali uporabnika.

3. Funkcionalni piškotki

Tovrstni piškotki omogočajo spletni strani, da si zapomni nekatere vaše nastavitve in izbire (npr. uporabniško ime, jezik, regijo) in zagotavlja napredne, personalizirane funkcije. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletni strani.

4. Oglasni ali ciljani piškotki

Tovrstne piškotke najpogosteje uporabljajo oglaševalska in družabna omrežja (tretje strani) z namenom, da vam prikažejo bolj ciljane oglase, omejujejo ponavljanje oglasov ali merijo učinkovitost oglaševalskih akcij. Tovrstni piškotki lahko omogočajo sledenje vašim akcijam na spletu.

Nadzor piškotkov

Za uporabo piškotkov se odločate sami. Piškotke lahko vedno odstranite in s tem odstranite vašo prepoznavnost na spletu. Prav tako večino brskalnikov lahko nastavite tako, da piškotkov ne shranjujejo.

Za informacije o možnostih posameznih brskalnikov predlagamo, da si ogledate nastavitve.

Upravljalec piškotkov

SYNERGOS nepremičnine d.o.o.